شرایط صدور بارنامه به استناد UCP600

نشریه UCP 600  اتاق بازرگانی به یکنواخت سازی مقررات و رویه های ناظر بر اعتبارات اسنادی در داد وستد جهانی می پردازد.ماده 20 از مواد این مقررات به موضوع و انواع بارنامه های مورد قبول در معاملات اختصاص دارد که ذیلاً نقل میشوند.

 

 2-شرایط صدور بارنامه به استنادUCP600

 

ماده 20-بارنامه :

          الف - بارنامه ،به هر نامی که باشد دربرگیرنده موارد زیر باشد :

          1- نام حمل کننده ویا نماینده حمل کننده یا از طرف او

  •  توسط حمل کننده یا نماینده حمل کننده یا از طرف او
  •  توسط فرمانده یا نماینده او یا از طرف فرمانده

           هرگونه امضاء توسط حمل کننده،فرمانده یا نماینده باید مبین امضاء آنها باشد.

  •  توسط نماینده مبین آن است باشد که نماینده به جای یا از طرف حمل کننده،یا فرمانده امضاء کرده است.

          2-بارگیری کالا در کشتی نامبرده شده در بندر بارگیری مندرج در اعتبار به نحو زیر :

  •   طی متن چاپی بارنامه
  •   طی یادداشت بارگیری با اشاره به تاریخی که کالا بارگیری شده است.
  •   بارگیری با درج تاریخ حمل باشد که در این صورت تاریخ درج شده در یادداشت بارگیری به عنوان تاریخ حمل تلقی خواهد شد.

اگر بارنامه شامل عبارت "کشتی مورد نظر" یا ملاحظه مشابه در ارتباط با نام کشتی باشد،یادداشت بارگیری که به تاریخ حمل و نام کشتی واقعی اشاره کند الزامی است.

 

          3-حمل از بندر بارگیری،به بندر تخلیه مندرج در اعتبار باشد،

            اگر در بارنامه به بندر بارگیری مندرج در اعتبار به عنوان بندر بارگیری اشاره نشده باشد یا اگر بارنامه شامل عبارت "مورد نظر" یا عبارت مشابه در ارتباط با بندربارگیری باشد،یادداشت بارگیری حاوی بندر بارگیری مندرج در اعتبار،تاریخ حمل و نام کشتی الزامی است.این شرط حتی درمواردی که بارنامه دارای متن از پیش چاپ شده در ارتباط با بارگیری وحمل کالا در کشتی نامبرده شده است لازم الاجرا ء است.

 

          4-تنها نسخه اصلی بارنامه ویا اگز بارنامه در بیش از یک نسخه اصل صادر شده باشد شامل کلیه نسخ اصل طبق آنچه که در بارنامه قید شده باشد.

 

          5-حاوی مواد وشرایط حمل یا اشاره به منبع دیگری که شامل مواد وشرایط حمل است (بارنامه خلاصه شده یا پشت سفید ) باشد.مفاد شرایط حمل مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

 

          6-حاوی هیچگونه اشاره ای به شرایط حمل دربست نباشد.

 

          ب-از نظر این ماده ،انتقال کالا از یک وسیله نقلیه دیگر به معنی تخلیه از یک کشتی وبارگیری مجدد روی کشتی دیگر در طی عملیات حمل ونقل از بندر بارگیری به بندر تخلیه مندرج در اعتبار              است.

 

          ج- 1- اگر بارنامه به احتمال انجام یا انتقال عملی کالا از یک وسیله به وسیله نقلیه دیگر اشاره داشته باشد باید تمام طول مسیر حمل با همان بارنامه واحد پوشش داده شود.

              2- حتی اگر انتقال عملی کالا از یک کشتی به کشتی دیگر به موجب اعتبار غیر مجاز باشد،بارنامه ای که به احتمال انجام یا انجام انتقال کالا از یک کشتی به کشتی دیگر اشاره کند قابل قبول                   است،به شرط آنکه کالا در کانتینر،تریلر یا قایق های سبک (Lash Barge) طبق آنچه که در بارنامه تأیید شده حمل شود.

 

         د- به شرایط مندرج در یک بارنامه دایر بر اینکه حمل کننده حق انتقال کالا از یک کشتی یه کشتی دیگر را برای خود محفوظ می دارد ترتیب اثر داده نمیشود.

 

gplus Twitter

درباره ما

  • شرکت حمل و نقل بین المللی و ترخیص کالا بهروش سریع به شماره ثبت 129345 دارای مجوز رسمی از وزارت راه و ترابری و گمرک ایران در سال 1376/1/17 تاسیس و فعالیت خود را در زمینه حمل و نقل بین المللی به صورت گسترده در اقسا نقاط جهان اعم از کشورهای اروپایی،آسیایی و آفریقایی زیر نظر انجمن شرکتهای حمل و نقل بین المللی ایران و انجمن جهانی IRU آغاز نمود.